Careers at Viking Malt

SEND YOUR APPLICATION TO US

 

If you are interested in working for Viking Malt, please send your open job application to us through this link:

Open application  

Privacy Notice for Job Applicants

Avoin hakemus

Tietoturvaseloste työnhakijoille

Privatlivs politik jobansøgere

 

OPEN POSITION

 

We have an open position at Viking Malt AB – Laboratory Assistant.

Kundföretaget

Viking Malt är Nordeuropas största tillverkare och leverantör av maltprodukter med verksamhet i fem olika länder kring Östersjön. Vi är en global leverantör till bryggerier och destillerier på samtliga kontinenter i världen. Den svenska verksamheten med drygt 40 anställda medarbetare finns i Halmstad sedan 1997 och med stark inriktning på export. Viking Malt ägs av den finska familjekoncernen Polttimo och svenska Lantmännen. Huvudkontoret finns i Lahtis i Finland och koncernen omsätter 2,3 miljarder SEK. Läs mer på www.vikingmalt.com

Laboratorieassistent till Halmstad

Viking Malt söker nu en Laboratorieassistent som vill vara en del av en internationell och kunskapsintensiv koncern. Du får en viktig roll, tillsammans med kollegor, på vårt kemiska laboratorium. Vi utför analyser fortlöpande under hela vår mälteriprocess – från inkommande råvara (maltkorn) – till utleverans av färdig malt.

Arbetsbeskrivning och ansvar

I arbetsuppgifterna ingår arbete med att utföra analyser på råvaror till färdiga produkter, i enlighet med fastställda metodbeskrivningar. Tjänsten innehåller självständigt laborativt arbete där bedömning och tekniskt godkännande av analyssvar ingår. Du säkerställer att utrustning uppfyller uppsatta krav och du registrerar fortlöpande inkomna prov och rapporterar resultaten av dessa. Du handhar arkivering av prover och utför instrumentskötsel och kalibrering. I rollen medverkar du till att reducera kemikaliehanteringen och att den sker i enlighet med skydds- och säkerhetsföreskrifter. Du bidrar till att utveckla laboratoriet utifrån de bästa möjliga förutsättningarna gällande service, kvalitet och kostnad.

Din profil 

Du har relevant akademisk utbildning samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl som i tal som i skrift. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och det är meriterande om du har erfarenhet från spannmålsproduktion eller bryggerinäringen.

Som person är du analytisk och strukturerad, är lyhörd för verksamhetens behov och har lätt för att samarbeta. Du eftersträvar alltid noggrannhet och kvalité och du har god förmåga att prioritera arbetsuppgifter och agera självständigt.

För frågor kring tjänsten välkommen att kontakta Jeanette Hjalmarsson, telefon 072-142 12 72. Vi arbetar med löpande urval, så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast 27 juni.